Йордан Гюров (Академик-София) постигна три победи от три старта на международния

...
Йордан Гюров (Академик-София) постигна три победи от три старта на международния
Коментари Харесай

Три от три за Йордан Гюров на турнир Академик

Йордан Гюров (Академик-София) реализира три победи от три старта на интернационалния атлетически турнир  “Академик ”, който се организира през днешния ден в столичната зала  “Асикс Арена ”. Гюров първо извоюва триумфа на 400 метра, където се наложи с 48.70 секунди. Антонио Иванов (СКЛА Експрес) водеше през по-голямата част от дистанцията, само че Гюров сподели най-силен заключителен спринт и Иванов остана втори с 48.96 секунди. Неговият съотборник Данаил Стоянов се подреди трети с 50.59 секунди. 
53  52-ри Международен шампионат по лека атлетика
По-късно Гюров изкова триумфа и на 200 метра, където още веднъж реализира победа над Иванов. В бягането на една обиколка Гюров завоюва с 21.79 секунди, а Иванов остана втори с 21.87 секунди. Третото място пък беше за различен играч на Академик-София – Теодор Сопотски, който финишира за 22.09 секунди. 
53  52-ри Международен шампионат по лека атлетика
На 200 метра при юношите под 18 години пък най-бърз беше Мартин Димитров (Локомотив-Пловдив) с 21.94 секунди. 

Йордан Гюров записа третата си победа през днешния ден в последния старт от програмата на шампионата – щафетата 4 по 200 метра. Успехът там не пристигна елементарно, само че въпреки всичко с доста мощен финален пост на Гюров квартетът на Академик-София се наложи с 1:32.62 минути. Победителите бягаха в състав Теодор Сопотски, Веселин Живков, Евгени Енев и Йордан Гюров. За Енев това беше втора победа през днешния ден, откакто по-рано се поздрави с първото място и в коронната си дисциплинираност пастирски скок с 4.82 метра. 
53  52-ри Международен шампионат по лека атлетика
На втора позиция на 4 по 200 метра  с 1:33.10 минути приключи квартетът на Супер спорт-Варна (Симеон Иванов, Валентин Иванов, Илкер Раимов и Станислав Станков). За Станков това беше първо съревнование, откакто предходната година той получи тежка травма на 60 метра с трудности седмици преди Световното в зала в Белград, за което имаше затрупан норматив. Станков през днешния ден започва и на 60 метра и реализира резултат от 7.16 секунди. 

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР